InloggenVraag een demo aan

Scholengroep Canisius

Op de Scholengemeenschap Canisius in Almelo & Tubbergen zien ze graag dat docenten bij elkaar op lesbezoek gaan om vervolgens met elkaar in gesprek te gaan over wat ze hebben gezien. Dit bleek logistiek echter al snel een lastige opgave. Daarnaast stond niet iedereen er om te springen dat iemand ‘achter in het lokaal’ ging meekijken. IRIS Connect bleek de oplossing!

Op de Sg. Canisius speelde veiligheid een belangrijke rol in de keuze voor IRIS Connect: “IRIS Connect is een veilige omgeving, dit was voor ons cruciaal in verband met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Docenten en studenten kunnen nu veilig hun opnames maken zonder dat zij, of hun leerlingen, bang hoeven te zijn dat er op welke manier dan ook beelden op social media belanden”, aldus Desiree Hulsman. “Omdat veel studenten hier IRIS Connect gebruiken komen de werkplekbegeleiders ook in aanraking met het analyseren van beelden”, vertelt Martijntje. “Daardoor willen de werkplekbegeleiders nu ook wel eens beelden van zichzelf bekijken”, vult Desiree aan, “wij zien dat dit zich nu als een olievlek door de school aan het verspreiden is.” Dat is een mooie ontwikkeling, maar Desiree en Martijntje zien ook dat veel docenten het nog spannend vinden om beelden van zichzelf te bekijken: “Voor veel docenten is het ook spannend om jezelf op beelden terug te zien, dat is confronterend. Maar goed voorbeeld doet goed volgen. Met kleine stapjes vooruit hopen we dat iedereen de voordelen gaat ervaren: het geeft flexibiliteit en werkt tijdbesparend, zeker bij studenten en hun begeleiders”.

Naast dat docenten beelden van zichzelf terug (leren) kijken, zorgt IRIS Connect er ook voor dat docenten bij elkaar kunnen meekijken. De docenten maken zelf de keuze welke beelden gedeeld worden en degene aan de andere kant kiest zelf het moment om te gaan kijken: “Wij vinden het belangrijk dat docenten van elkaar kunnen leren. Daarom willen we dat ze vaak een les bezoeken en vervolgens met elkaar in gesprek gaan over wat ze gezien hebben. Dat was logistiek niet mogelijk omdat docenten tijdens deze momenten ook zelf les moeten geven. Ook het feit dat veel docenten het niet fijn vinden dat er iemand in de klas met ze meekijkt speelde mee. Daar was IRIS Connect de perfecte oplossing voor. Door IRIS Connect kunnen ze nu toch met elkaar in gesprek over hetgeen de ander opvalt”, vertelt Desiree.

Toekomst

Ook in de toekomst blijft IRIS Connect op het Sg. Canisius een grote rol spelen, als het aan Desiree en Martijntje ligt komt daar zelfs nog een mooi project bij: “We zijn nu ook aan het bekijken hoe we een portfolio in IRIS Connect kunnen gaan integreren”, vertelt Martijntje, “daardoor kunnen we alle inzichten en resultaten op een eenvoudige en centrale plek inzichtelijk maken.”

Benieuwd naar IRIS Connect?

Vraag een demo aan, het is gratis.

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram