InloggenVraag een demo aan

Obs Est & Ods Meester Aafjes

Al bijna vier jaar werken ze op obs Est met IRIS Connect. Dat ze er dit jaar voor kiezen om hun licentie te verlengen komt dan ook niet uit de lucht vallen. Zowel stagiaires als docenten binnen de school krijgen regelmatig de mogelijkheid om gebruik te maken van het professionaliseringsplatform.

Stanley Willems, directie van obs Est en de daltonschool Meester Aafjes, vertelt samen met ICT’er Yvonne van der Giessen over hun ervaringen met IRIS Connect.

“IRIS Connect is gewoon heel effectief, het scheelt mij als schoolopleider bakken met tijd”, vertelt Stanley, “als ik thuis zit kan ik nu in mijn eigen tempo en tijd heel effectief wat tips achterlaten bij docenten die hun lessen delen. Hierdoor kan ik nagenoeg alle lessen die onze stagiaires delen bekijken. Daar was ik anders nooit aan toegekomen.” Dat levert de school naast tijd ook veel meer rust en overzicht op, vult Yvonne aan: “Als het niet goed gaat binnen een klas, dan is nu met veel meer rust te bepalen waar de verbeterpunten liggen.” Stanley knikt instemmend: “Het maakt alles ook objectief. We zien op deze manier allemaal hetzelfde. Soms is het heel confronterend om jezelf op beeld te zien; ben ik dat? Doe ik echt zo? Maar juist dat confronterende geeft wel heel mooi inzicht in hoe jij of de leerling reageert.”

De keuze voor IRIS Connect leek dan ook snel gemaakt: “Als ik achter in de klas ga zitten dan verandert er iets. En dat is bij extern bezoek al helemaal zo, dan gedragen de leerlingen zich anders dan in een normale setting”, zegt Stanley. “IRIS Connect zetten we gewoon een week in het lokaal en dan merken de leerlingen het vanzelf niet meer en zijn ze weer gewoon zichzelf”, vertelt Yvonne.

“Na een cursus blijft niets hangen. IRIS Connect is wat dat betreft veel beter en borgt de continuïteit.”

Dit lijkt voor obs Est ook een van de sleutels tot succes te zijn geweest geeft Stanley aan: “Om het een succes te maken moet je het constant onder de aandacht brengen en vertrouwen is uiteindelijk het belangrijkste, zonder vertrouwen komt er niks.” Door de succesvolle implementatie van IRIS Connect ontstaat op de school ook continue professionalisering geeft Stanley aan: “IRIS Connect levert veel meer op dan een willekeurig studiemiddagje. Na een cursus blijft niets hangen. Het is zo moeilijk om de dag na een cursus nog dingen in de praktijk te testen. IRIS Connect is wat dat betreft veel beter en borgt de continuïteit.” Voor de toekomst hopen Stanley en Yvonne dat pabo’s ook meer met IRIS Connect gaan doen: “Het zou fantastisch zijn als pabo’s hier meer mee werken. Voor stagebegeleiding is het ideaal. Het is goed voor iedereen”.

Benieuwd naar IRIS Connect?

Vraag een demo aan, het is gratis.

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram