InloggenVraag een demo aan

Toegankelijk en betaalbaar

Toepasbaar in de kinderopvang en alle niveaus van het onderwijs

Lesobservaties

Met IRIS Connect gebeurt de observatie middels video. Hierdoor toon je de echte situatie aan, valt de druk van observatie weg en wordt de leerkracht niet afgeleid door een buitenstaander. De les kan live op afstand worden geobserveerd door een begeleider, of de leerkracht deelt de beelden zelf op een later moment via ons platform.
Bespaar kosten en tijd
De opgenomen lessen worden eenvoudig en veilig gedeeld binnen ons platform, zodat deze op ieder gewenst moment en op iedere locatie bekeken kunnen worden. Hierdoor past lesobservatie in ieders tijdschema en is het niet meer nodig om agenda’s om te gooien.
Effectief
Door lesobservaties centraal te stellen creëer je met IRIS Connect een cultuur gebaseerd op vertrouwen. Alles met één doel: het lesgeven en leren te verbeteren. IRIS Connect maakt het mogelijk om de lespraktijk eenvoudig vast te leggen, te analyseren en ontwikkelingsgebieden te identificeren, sterke punten in te zien en eventuele verbeterpunten te ontdekken.
Transparant
Met IRIS Connect toon je de echte situatie aan en neem je de druk van lesobservaties weg. Gebruik onze Go Live-functie om lessen live op afstand te observeren en directe feedback te geven via in-ear-coaching.
Meer weten?
Download onze gids over lesobservaties.
Gids downloaden

Reflectie

Er is niets waardevoller dan jezelf op bewegende beelden terug te zien. Hoe reageer ik op de klas? Wat voor type vragen stel ik? Komt iedereen wel aan bod? Door te reflecteren op de eigen lespraktijk ontdekken we dingen over onszelf die anders nooit waren gesignaleerd. Video is daarmee een krachtig middel om de kwaliteit van lesgeven te verhogen. Het voordeel van IRIS Connect? Veiligheid en eigenaarschap: alle beelden blijven altijd van de leerkracht, tot hij zelf bepaalt om (een gedeelte) te delen.
Inzicht in de manier van lesgeven
Met onze videotechnologie nemen leerkrachten hun lessen op en bekijken de beelden wanneer het hen uitkomt. Hierdoor kunnen ze hun lessen vanuit een heel nieuw perspectief bekijken. Met tools zoals tijdgebonden feedback en andere bewerkingsmogelijkheden, zien zijn wat er goed gaat en waar eventuele verbeteringen gemaakt kunnen worden.
Leerlingen beter begrijpen
Door te reflecteren begrijpen we de leerlingen beter. Leerkrachten die onze videotechnologie gebruiken om lessen op te nemen, krijgen inzicht in het gedrag van leerlingen dat anders misschien niet opgemerkt zou worden. Hierdoor kunnen ze hun lessen verfijnen en beter afstemmen op de behoeften van leerlingen.
Delen en samenwerken
Creëer een cultuur waar van én met elkaar leren centraal staat. Met IRIS Connect kun je beelden bewerken en delen met collega’s, coaches en leiders om feedback te ontvangen. Door video’s met elkaar uit te wisselen, kunnen leerkrachten van elkaar leren en elkaar inspireren. Hoe pakt een collega-leerkracht een specifieke situatie aan? Of hoe gaat hij om met discussies? Waardevolle inzichten die de eigen manier van lesgeven verbeteren. Ook wordt de communicatie op afstand verbeterd door gebruik te maken van tijdsgebonden opmerkingen, groepen en onze ingebouwde tool voor videoconferenties.
Beginnen met reflectie?
Download onze gids over het ontwikkelen van een groeimentaliteit.
Gids downloaden

Coaching en begeleiding

Coaching en begeleiding zijn belangrijk voor de ontwikkeling van leerkrachten, maar door de hoge werkdruk in het onderwijs komt dit niet altijd tot zijn recht. Dit komt bijvoorbeeld door botsende schema’s en onvoldoende budget en tijd om een coach naar de school te laten komen. Coachen met behulp van videotechnologie ruimt dit soort obstakels uit de weg. Met onze tools voor videocoachen zorg je ervoor dat er voldoende tijd is voor de begeleiding van onderwijspersoneel.
Bespaar tijd
Met onze videotechnologie kunnen leerkrachten eenvoudig lessen opnemen, bewerken en delen met hun coach. Binnen ons platform kunnen deze beelden op ieder moment én op iedere locatie bekeken worden. Hierdoor hoeft er minder tijd vrij geroosterd te worden en is het voor zowel leerkracht als coach eenvoudig om een geschikt moment te vinden voor reflectie en beoordeling.
Betekenisvolle feedback
Binnen ons platform kunnen coaches opmerkingen met tijdsaanduiding gebruiken om objectieve feedback te geven. Zo weet de leerkracht precies op welk moment tijdens de les er ruimte is voor verbetering. Ook stelt IRIS Connect leerkrachten in staat om zichzelf te beoordelen en te reageren op feedback van coaches via ons platform.
Live coachen voor directe impact
IRIS Connect Go Live maakt live coachen mogelijk. Met een oortje kan een coach een leerkracht die voor de klas staat live feedback geven. De leerkracht kan de gegeven feedback vervolgens direct toepassen. Dit is een handige tool om de ontwikkeling van leerkrachten te versnellen.
Ontdek het belang van effectieve begeleiding.
Download onze gids over videocoachen.
Gids downloaden

Samenwerking

Het creëren van een cultuur waarin continue professionele ontwikkeling plaatsvindt kan alleen door samen te werken. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat peerreview de effectiefste manier van feedback is. Door collegiale consultatie kunnen tips, tricks en feedback eenvoudig worden uitgewisseld. Daardoor ontstaat niet alleen synergie binnen het team, maar wordt iedereen gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen. Het platform van IRIS Connect maakt peer reviewing toegankelijk en laagdrempelig.
Stel samenwerking centraal
Binnen ons platform kunnen leerkrachten praktijkbeelden van hun lessen delen met collega’s, mentoren, coaches, leiders of de hele school. De leerkracht blijft altijd eigenaar van zijn of haar eigen video’s, en bepaalt zelf welke beelden worden gedeeld. Ook de feedback wordt binnen het platform gegeven, waarbij veiligheid een prominente rol speelt. Door het delen van kennis onderling wordt een gedeelde visie op lesgeven en leren binnen de school gecreëerd. Dat bevordert niet alleen de samenwerking, maar draagt ook bij aan de kwaliteit van het onderwijs.
Bespaar geld en tijd
Geen tijd voor peerreview? Dat excuus gaat voor IRIS Connect niet op. Binnen ons platform kunnen video’s op ieder gewenst moment én op iedere locatie bekeken worden. Dus waar en wanneer het jou uitkomt. Maak tevens gebruik van de veelzijdigheid van video om te besparen op kosten voor coaching en lesobservaties. Een coach of begeleider hoeft immers niet meer fysiek in de les aanwezig te zijn, maar kan op afstand - live of op een later moment - een leerkracht observeren en begeleiden.
Een cultuur gebaseerd op vertrouwen
Het IRIS Connect-platform biedt leerkrachten de mogelijkheid om de praktijk in de klas vast te leggen en te delen in een veilige, ontwikkelingsgerichte omgeving waarin zij de touwtjes in handen hebben. Deze door leerkrachten geleide aanpak helpt jouw school een cultuur te ontwikkelen waarin leerkrachten zelfverzekerd, vertrouwd en gemotiveerd zijn.
Samenwerking in jouw team stimuleren?
Download onze gids over verbondenheid in je team.
Gids downloaden

Startende leerkrachten ondersteunen

In tijden dat de werving van leerkrachten een uitdaging is, is het behouden van die leerkrachten van cruciaal belang. Het bieden van ondersteuning aan startende leerkrachten tijdens hun eerste jaren helpt bij het creëren van een duurzame relatie waar de onderwijsinstelling en startende leerkrachten beiden van profiteren.
Locatie onafhankelijke lesobservaties
Intensieve praktijkstages bieden meestal weinig flexibiliteit om in te spelen op de behoeften van leerkrachten in opleiding. Met IRIS Connect kan een stagiair zijn lespraktijk opnemen en deze eenvoudig delen met zijn mentor, waardoor lesobservaties locatie- en tijdonafhankelijk mogelijk worden.
Betekenisvolle feedback
Bekijk opgenomen video's samen met de stagiair en geef gecontextualiseerde feedback. Geen tijd om de student op locatie te bezoeken? Geef feedback door opmerkingen met tijdsaanduiding te plaatsen of spreek online af via Overlegruimtes, onze geïntegreerde tool voor videoconferenties.
Effectief mentorschap
Deel onderwijsstrategieën en beeldopnamen met behulp van Groepen in IRIS Connect. Effectieve kwaliteitsborging voor mentoren en formatieve beoordeling van mentoren is nu altijd en overal mogelijk.
Meer weten?
Download onze gids over het begeleiden van startende leerkrachten.
Gids downloaden

Benieuwd naar IRIS Connect?

Vraag een demo aan, het is gratis.

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram