InloggenVraag een demo aan

Universiteit Leiden

Het ICLON is het interfacultair centrum voor lerarenopleiding, onderwijsontwikkeling en nascholing van de Universiteit Leiden. Het ICLON zorgt voor de verbinding tussen onderwijs-kennis en onderwijspraktijk. Binnen het ICLON loopt momenteel het project Begeleiding Startende Leraren (BSL). Het project heeft als doel te komen tot optimale ondersteuningstrajecten van startende leraren in de eerste jaren van hun schoolcarrière op de scholen waar zij werkzaam zijn.

Leiden_1

IRIS en ICLON

Om deze optimalisatie en professionalisering te waarborgen werken ze met IRIS Connect. Willem van der Wolk is projectbegeleider van BSL: “We zochten naar een middel om in te zetten bij het begeleiden van startende leraren in de eerste drie jaar van hun beroepsuitoefening.” Er lag op het ICLON een uitdaging waar hij een passende oplossing voor moest vinden: “We zochten een oplossing waarmee startende leerkrachten zelf hun lesgeven konden evalueren.

Het is voor ons belangrijk dat de leerkrachten dit middel ook echt zelf kunnen gebruiken.” Hierdoor kwam Willem al snel terecht bij IRIS Connect. “Naast dat de startende leerkracht zichzelf zou kunnen evalueren, zochten we ook de mogelijkheid voor begeleiders om dit te kunnen bespreken met de starters. Wat dat betreft is IRIS Connect een goede oplossing. We zien bijvoorbeeld dat begeleiders en starters nu duidelijk afspraken maken over aspecten waar special op gelet zal worden. IRIS Connect is gebruiksvriendelijk, veilig en past perfect bij onze ideeën.”

Willem van der Wolk voorziet een gouden toekomst voor IRIS Connect binnen het ICLON en het project BSL: “In het kader van doorlopende professionalisering willen we IRIS Connect de komende tijd nog veel breder gaan invoeren.”

“Het is voor ons erg belangrijk dat de startendeleerkracht en dit middel ook echt zelf kunnen gebruiken”

Het ICLON zet IRIS Connect momenteel al op deze scholen in:

Schermafbeelding_2022-04-14_om_15.28.18

IRIS Connect

Professionalisering staat bij de meeste scholen hoog in het vaandel. IRIS Connect biedt scholen de mogelijkheid om professionalisering door te voeren en zorgt voor het ontstaan van een kwaliteitscultuur binnen de organisatie. De leerkrachten leren van zichzelf en van elkaar. Elke les die een leerkracht geeft is een kans om er van te leren. IRIS Connect moedigt collegiale consultatie aan tussen leerkrachten.

Met IRIS Connect investeert u op een effectieve, kosten en tijd besparende wijze in scholing voor uw personeel. U creëert een cultuur waar continu leren en verbeteren vanzelfsprekend is. IRIS Connect geeft de leerkracht de mogelijkheid om kwaliteit in eigen hand te nemen met behulp van veilige cloud- en video technologie.

Benieuwd naar IRIS Connect?

Vraag een demo aan, het is gratis.

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram