InloggenVraag een demo aan

ROC Nijmegen

Toen Marc Jansen, adviseur Informatiemanagement aan de ROC Nijmegen, de inspiratiedag van IRIS Connect bezocht wist hij dat het platform een grote rol zou kunnen spelen in de professionaliseringsplannen die de ROC Nijmegen in gedachten heeft. Marc nam IRIS Connect op in de plannen en ziet dat het inmiddels steeds breder op school wordt geïmplementeerd. Waarom? Lees snel verder!

ROC2

Wij waren op zoek naar iets dat ons als docenten zou kunnen helpen om beter te evalueren en reflecteren op onze eigen houding en ons handelen voor de klas.

Tijdens de IRIS Connect inspiratiedag trof Marc een aantal deelnemers die al met IRIS Connect werken: “Daar werd ik erg enthousiast van. Dit heb ik vervolgens meegenomen en besproken op school.

We hebben het vervolgens verwerkt in ons professionaliseringsplan”. Inmiddels maken ze zelf ook dankbaar gebruik van IRIS Connect: “Ik denk dat het een aantal voordelen heeft ten opzichte van andere manieren van feedback geven of naar andermans lespraktijk kijken. Als je normaliter bij iemand in de les meekijkt, dan heb je toch de neiging om met een lijstje te werken. Hierdoor is het verleidelijk om gewoon de lijst ‘af te werken’ en heb je nooit de mogelijkheid om door de ogen van de ander naar de les te kijken. Of naar je eigen les. Dat maakt IRIS Connect zo krachtig: je kunt naar jezelf en naar je eigen handelen kijken. Vervolgens kun je, vanuit je eigen reflectie, weer aan collega’s vragen wat zij daar van vinden. Dit geeft een heel ander perspectief en nieuwe dimensie dan dat je gewend bent. Daarnaast is er nog een groot voordeel: je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen content. Je hebt altijd zelf de regie.

Marc is enthousiast en probeert de hele school mee te krijgen: “Binnen ons professionaliseringsplan hebben wij als digicoaches ook de rol om initiatieven als IRIS Connect te ondersteunen en begeleiden. We organiseren daarvoor onder andere inspiratiesessies om teams te enthousiasmeren.” Echt moeilijk heeft Marc het hier echter niet mee: “IRIS Connect laat al snel resultaten zien. Je hebt door een enkele opname bijvoorbeeld al heel snel een beeld van hoe je zelf voor de klas staat. Daarnaast is het platform eenvoudig te gebruiken. Het enthousiasme binnen onze teams groeit dus in no-time.”

In de toekomst willen we docenten in het algemeen, maar ook alle andere medewerkers, de mogelijkheid geven om naar zichzelf te kijken en op hun eigen handelen te reflecteren. In overleggen met teammanagers en directie is er al geopperd om een directieoverleg op te nemen met IRIS Connect. Achteraf kunnen we dan samen met z’n allen reflecteren en kijken hoe dit gaat en of ook op dat niveau nog veranderingen aan te brengen zijn. Daarnaast zijn wij druk bezig om een opleidingsschool te worden en ook in die plannen speelt IRIS Connect een grote rol.

Benieuwd naar IRIS Connect?

Vraag een demo aan, het is gratis.

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram