InloggenVraag een demo aan

De Flint

Basisschool De Flint is de eerste basisschool in ons land die lessen analyseert met behulp van IRIS Connect. Via het platform van IRIS Connect kan de leerkracht lessen vastleggen om later zelf te analyseren. Ook kunnen de lessen gedeeld worden met een collega om samen de les te bekijken en feedback te ontvangen.

flint3

De uitdaging

Inmiddels zijn de collega’s van de Flint vertrouwd geraakt met het gebruik van IRIS Connect. Lessen worden opgenomen, teruggekeken en gedeeld met collega’s. “Wij richten ons nu op de wijze waarop wij naar onze eigen beelden kijken en op welke manier er feedback wordt gevraagd en gegeven.” Het team van de Flint wordt in dit proces begeleid door Saxion. Hoe formuleer je een goede feedbackvraag? Hoe zorg je dat de feedback effectief is? Welke woordkeuze gebruik je? De uitdaging voor de Flint is om hier een weg in te vinden waardoor het werken met IRIS Connect nog effectiever wordt.

Flint2

De Flint ziet nog veel meer mogelijkheden om IRIS Connect te gebruiken. Lessen delen met collega’s van andere scholen. De leerkracht die vragen heeft over zijn aanpak van een leerling met zeer specifieke leerproblemen kan een expert van buitenaf raadplegen door eenmalig de opname te delen. Ook binnen de eigen school zijn er nog mogelijkheden.

“De beelden zijn goed beschermd en dat geeft collega's en ouders veel vertrouwen”

Het team ziet kansen om IRIS Connect te koppelen aan schoolontwikkelingsthema’s. Zo kan de rekencoördinator meekijken met collega’s en feedback geven op de rekendidactiek. De interne begeleider kan zorggesprekken opnemen en de beelden gebruiken om met elkaar in gesprek te gaan. De Flint is nog lang niet uitgeleerd en kan met IRIS Connect de professionaliteit van de leerkrachten en daardoor de kwaliteit van het onderwijs weer verder verbeteren.

Benieuwd naar IRIS Connect?

Vraag een demo aan, het is gratis.

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram