InloggenVraag een demo aan

Videoveiligheid: veilig kunnen reflecteren

Wil je videoreflectie inzetten in jouw klas? Dan kun je natuurlijk zelf aan de slag met een smartphone of iPad. Toch is het beter om een videotool te gebruiken, zoals IRIS Connect. Met dit systeem sla je de gemaakte video’s altijd op in een veilige en vertrouwde omgeving, waarbij je zelf eigenaar bent van het materiaal. Videoveiligheid noemen we dat. Waarom dit zo belangrijk is, lees je in deze blog.   

MicrosoftTeams-image

In een eerdere blog schreven we al over de voordelen van videoreflectie en hoe het bijdraagt aan een verhoging van de leskwaliteit. Met deze vorm van reflectie film je je eigen les, waardoor je waardevolle inzichten opdoet over jouw manier van lesgeven. Wat gaat er al goed en wat kan eventueel nóg beter? Met videoreflectie wordt dit snel inzichtelijk. En door de beelden te delen met collega’s of een coach, leer je niet alleen van jezelf maar óók van elkaar.  

Uit je comfortzone 

Wanneer je aan de slag gaat met deze vorm van zelfreflectie dan stap je uit je comfortzone. Als je jezelf wilt ontwikkelen moet je je immers kwetsbaar opstellen. Misschien vraag je je af wat er met de gemaakte beelden gebeurt, wie het allemaal te zien krijgt en wat de gevolgen zijn na het delen van de video’s?  

Videoveiligheid in IRIS Connect  

Bij IRIS Connect staat videoveiligheid altijd voorop. Jezelf kwetsbaar opstellen kan namelijk alleen in een veilige omgeving. In het afgeschermde systeem worden de gemaakte video’s opgeslagen op een veilige cloudserver, die voldoet aan alle eisen (en meer!) die in de Benelux gelden op het gebied van privacy en veiligheid. Wil je meer weten over de veiligheid binnen IRIS Connect? Download dan hier de flyer over de videoveiligheid binnen IRIS Connect!

13

Eigenaarschap ligt bij de leerkracht 

Daarnaast biedt IRIS Connect ook persoonlijke veiligheid: je filmt jezelf, waardoor er geen buitenstaander aanwezig is tijdens jouw les. Je wordt dus niet gestoord en kan jouw les uitvoeren op dezelfde manier als op iedere andere dag. Ook blijf je eigenaar van de gemaakte beelden. Je kiest er dus zelf voor of én welk deel van de video je met anderen deelt. En worden er beelden met elkaar gedeeld, dan blijft dit óók in een veilige omgeving. De gedeelde beelden kunnen dus niet extern verspreid worden of (per ongeluk) op social media terechtkomen.  

Starten met IRIS Connect? 

Wil je ook videoreflectie toepassen? Onze adviseurs vertellen je graag meer over de voordelen van IRIS Connect en hoe dit kan worden toegepast binnen jouw school of kinderopvangorganisatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op.  

Benieuwd naar IRIS Connect?

Vraag een demo aan, het is gratis.

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram