InloggenVraag een demo aan

Subsidie voor professionalisering onderwijs

Subsidie beschikbaar voor professionalisering onderwijs

Door te blijven investeren in de ontwikkeling van leerkrachten, verhoog je de kwaliteit van het onderwijs. Bij IRIS Connect zijn wij continu bezig met deze professionalisering van het onderwijs. Een nieuwe subsidieregeling waarbij de professionalisering en ontwikkeling van het onderwijspersoneel expliciet wordt benoemd, geeft scholen nu de financiële ruimte om hier meer mee te doen. Wat houdt de subsidie precies in en hoe kunnen wij daarin iets voor jou betekenen? Je leest het hier.

De overheid gaat de komende jaren structureel 1 miljard euro investeren in het onderwijs. Maar om het onderwijs nú al te verbeteren, kunnen scholen sinds 16 augustus subsidie aanvragen. Hiermee krijgen scholen ondersteuning in het ontwikkelen van basisvaardigheden, zoals taal, rekenen, digitale geletterdheid en burgerschap.

Professionalisering van het onderwijspersoneel

De verbetering van deze basisvaardigheden mag op diverse manieren, waarbij professionalisering van het onderwijspersoneel als bewezen effectieve interventie wordt benoemd. Met IRIS Connect zijn wij daar gespecialiseerd in.

De subsidie kun je tot en met 23 september aanvragen onder bepaalde voorwaarden. Zo moet je dit besteden aan een dienst of product dat wetenschappelijk is onderbouwd. Zelf een nieuwe methode verzinnen is dus geen optie. Als school moet je een methode gebruiken waarvan bewezen is dat ze werken als basis voor je plan.

Wetenschappelijk onderbouwd

Ons videoplatform is op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd en biedt een betaalbare en schaalbare oplossing om de kwaliteit van het onderwijs structureel te verbeteren door onder andere videoreflectie. Wij bieden toegang tot theorie, feedback en coaching. Met IRIS Connect zien leerkrachten hoe zij te werk gaan en hoe dit nog beter kan. Zo halen zij direct waardevolle verbeterpunten uit elke les!

Het vrijkomen van de subsidie is een mooie gelegenheid om IRIS Connect toe te passen voor de professionalisering van de lessen. Want door leerkrachten hun eigen lessen vast te laten leggen en te evalueren, ontwikkelen zij doorlopend hun vakbekwaamheid. Naast zelfreflectie gebeurt dit ook door feedback van collega's en coaches.

Download de gids over videocoachen

Videocoachen is de powertool voor een leven lang leren. In deze gids lees je hoe videocoachen kan bijdragen aan de duurzame professionalisering binnen de onderwijsinstelling. Download de gids hier.

Benieuwd naar IRIS Connect?

Vraag een demo aan, het is gratis.

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram