InloggenVraag een demo aan

Het ondersteunen van startende leerkrachten

In tijden dat de werving van leerkrachten een uitdaging is, is het behouden van die leerkrachten van cruciaal belang. Uit onderzoek (POMO en VOION, 2014) bleek dat een groot aantal leerkrachten binnen vijf jaar het onderwijs verlaat: 18 procent in het primair onderwijs en zelfs 31 procent in het voortgezet onderwijs. Meer dan een derde van deze uitstromers is jonger dan 35 jaar. 

Het verlies van een nieuwe leerkracht is al vervelend genoeg, maar het is ook een ernstige aanslag op de financiële middelen van een school. Een van de overtuigendste en succesvolste manieren om ervoor te zorgen dat je leerkrachten tevreden zijn is door middel van een ondersteunend programma. Dit programma dient gestructureerd en constant te zijn. Ook dient het programma te helpen met het gewenningsproces binnen de klas, en het zal de leerkrachten kennis moeten laten maken met de verantwoordelijkheden, de doelstellingen en de filosofieën van de school. Deze gids bevat tal van manieren waarop je startende leerkrachten binnen jullie school ondersteuning kunt bieden. 

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram