InloggenVraag een demo aan

Lesobservaties

Lesobservatie is een belangrijk onderdeel tijdens van het professionele ontwikkelingsproces van een leerkracht. Helaas is er in het onderwijs vaak verwarring tussen het observeren van lessen als onderdeel van het verantwoordingskader (summatieve observaties) en observatie als onderdeel van effectieve professionele ontwikkeling (formatieve observaties).

Het is van belang dat we een onderwijscultuur creëren waarin lesobservaties niet draaien om beoordeling, maar om groei. Een plek waar leraren gedijen in een omgeving van ontwikkeling en niet enkel verantwoording.

Waar gaat deze gids over?

In deze gids lees je hoe je de overgang maakt van summatieve naar formatieve observaties. Ook leer je meer over het fundament voor effectieve succesvolle observaties. Daarnaast krijg je door het beantwoorden van acht vragen, meer inzicht in het observatieproces binnen jouw onderwijsinstelling. Tot slot geven we 11 ideeën om het gebruik van lesobservaties te vereenvoudigen en te optimaliseren.

 

 

 

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram