InloggenIRIS Connect ervaren

Videocoachen

Er wordt veel van leerkrachten verwacht. Naast een hoge werkdruk zijn er constante vernieuwingen binnen het onderwijs om de kwaliteit van het lesgeven en leerlingresultaten te verhogen. Het is echter niet zinvol om te verwachten dat leerkrachten dingen leren en verbeteren zonder dat zij de middelen en de tijd krijgen om nieuwe ideeën te implementeren in hun eigen klas. Onderzoek (Joyce & Showers, 2002) toont aan dat ‘peer coaching’ (ook wel collegiale consultatie genoemd) essentieel is om nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen.

Videocoachen is de powertool voor een leven lang leren. In deze gids lees je hoe videocoachen kan bijdragen aan de duurzame professionalisering binnen de onderwijsinstelling. In de gids vertellen we hoe de ondersteuning van videotechnologie de coachingscyclus kan ondersteunen, vind je 10 aspecten waarbij videotechnologie voor verbetering zorgt, lees je hoe je coaching naar een hoger niveau brengt met behulp van live coachen op afstand en geven we tevens zeven tips om coachen met behulp van videotechnologie zo succesvol mogelijk te maken. 

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram