InloggenVraag een demo aan

Onderzoek naar de effecten van videocoaching

Steeds meer scholen werken aan de professionalisering van het team met behulp van IRIS Connect. Ben jij al overtuigd van de kracht van videocoaching? Recent onderzoek toont aan dat videocoachen van leerkrachten de prestaties van leerlingen met 16% kan verhogen! 

Het onderzoek, uitgevoerd door Mathematica Policy Research, stelde de vraag: heeft videocoaching van leerkrachten invloed op de leerprestaties van leerlingen?
Leraren kregen coaching via het MyTeachingPartner (MPT)-programma van Teachstone en IRIS Connect's Discovery Kit-camerasysteem werd geselecteerd als de te gebruiken technologie. De studie was een van de grootste experimentele studies in het onderwijs waarbij 100 scholen, 353 leraren en 8.906 leerlingen betrokken waren. Het is dus duidelijk en wetenschappelijk bewezen: videocoaching verbetert de leerprestaties van leerlingen.

Clark, M. (2022). Study of Teacher Coaching Based on Classroom Videos: Impacts on Student Achievement and Teachers' Practices.

Het onderzoek toont aan dat coaching van beginnende docenten met behulp van video de leerprestaties van leerlingen verbetert.

  • Wiskunde: verbetering van 16% op de eindtoets
  • Engelse taal: verbetering van 13% op de eindtoets

Ook bij leerkrachten met zwakkere onderwijsvaardigheden resulteert videocoaching in een verbetering van de leerprestaties van de leerlingen.

  • Wiskunde: verbetering van 12,5% op de eindtoets
  • Engelse taal: verbetering van 20% op de eindtoets

Het onderzoek toont aan dat een traject van achtmaal (t.o.v. vijfmaal) videocoaching binnen een jaar minder effectief is. Dit komt omdat leraren dan tijdens elke cyclus minder tijd hebben om te reflecteren en aan hun verbeterpunten te werken.

Volledige onderzoek

Lees hier het volledige onderzoek.

Benieuwd naar IRIS Connect?

Vraag een demo aan, het is gratis.

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram