InloggenVraag een demo aan

De meerwaarde van video voor schoolopleiders

Het probleem binnen de onderwijsmarkt heeft niet zozeer te maken met het aantal startende leerkrachten dat er jaarlijks bijkomt, maar met het groeiende aantal leerkrachten dat uitvalt. Volgens een onderzoek van Ter Weel, Stolp en De Graaf in opdracht van de Algemene Onderwijsbond liggen de meest recente cijfers voor uitval van startende leerkrachten in Nederland tussen de 8 en 20 procent (SEO Economisch onderzoek, 2020). De meest doeltreffende manier om startende leerkrachten te behouden is door middel van een gestructureerd en ondersteunend trainingsprogramma. De behoeftes van startende en aanstaande leerkrachten zijn veranderlijk en direct, waardoor het direct ter beschikking stellen van een begeleider die bezit over de juiste expertise, ervaring en achtergrond soms lastig is. 

Het gebruik van video in de klas opent de wereld van het onderwijs, waardoor startende en aanstaande leerkrachten erg gemakkelijk, met één druk op de knop, verschillende competenties zoals kennis, vaardigheden en houdingen kunnen leren. Zo hebben startende leerkrachten de mogelijkheid om inspiratie op te doen bij niet één onderwijsexpert, maar bij meerdere! Het gebruik van video stelt startende en aanstaande leerkrachten in staat om zichzelf in de klas ‘in actie’ te zien, om zo een beter en realistischer beeld te krijgen van hoe zij lesgeven en om hun verbeterpunten te identificeren. In deze gids lees je meer over de meerwaarde van video voor schoolopleidingen.

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram