InloggenVraag een demo aan

De meerwaarde van video voor schoolopleidingen


Het lerarentekort is groot en aanhoudend. Dit probleem heeft niet alleen te maken met het schaarse aantal startende leerkrachten, maar ook met het groeiende aantal leerkrachten dat uitvalt.

Volgens een onderzoek van Ter Weel, Stolp en De Graaf in opdracht van de Algemene Onderwijsbond liggen de meest recente cijfers voor uitval van startende leerkrachten in Nederland tussen de 8 en 20 procent (SEO Economisch onderzoek, 2020). Een doeltreffende manier om startende leerkrachten te behouden is door middel van een gestructureerd en ondersteunend trainingsprogramma.

Waar gaat deze gids over?

Deze gids biedt inzichten in hoe het gebruik van video in de klas kan bijdragen aan de ontwikkeling en ondersteuning van startende en aanstaande leerkrachten. Ontdek hoe zij met één druk op de knop hun competenties kunnen verbeteren en realistischer inzicht kunnen krijgen in hoe ze lesgeven.

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram